Tibetské misy – predaj | www.tibetskemisky.sk
Priemer čineliek: 72 mm, puzdro na činelky v cene

     Obidve činelky majú priemer 72mm. K tomuto páru čineliek získate kvalitné uzatvárateľné púzdro, ktoré zabráni poškodeniu čineliek. Výzdobu tvorí takzvaná Asthamangala, čo znamená 8 budhistických symbolov šťastia: slnečník, ryby, nádoba s pokladom, lotos, pravotočivá ulita, nekonečný uzol, vlajka víťazstva a koleso dharmy. Tingshe - činelky sú spojené tenkým pásikom kože a uchytené sú cez dierku vo vyvýšenom strede každej činelky. Pri hraní udrieme hrany čineliek kolmo na seba a držíme vo vzduchu až kým úplne nedoznejú, prípadne nimi môžme pohybovať po priestore, aby sa zvuk lepšie rozliehal. Vtedy je ich zvuk najprenikavejší. Druhý spôsob hry spočíva v tom, že necháme činelky voľne visieť v jednej rovine kúsok od seba a jemným pohybom nahor ich necháme udrieť o seba len svojou váhou. Vtedy je ich zvuk pokojnejší a tichší.


     Činelky sa využívajú pri čistení alebo neutralizovaní priestoru od emocionálnych záťaží či ako pomôcka pri meditačných cvičeniach, kedy ich prenikavý a neprepočuteľný zvuk pomáha odbúrať všetky ostatné vyrušenia mysle, ako sú okolité ruchy, myšlienky, telesné pocity a podobne. Činelky tiež rozozvučíme vtedy, ak sa chystáme hrať na tibetské misy, aby sme prerušili tok myšlienok a povzbudili sústredenie. Takisto činelkami hru na tibetské misy ukončujeme.           

     Rozdiel medzi výrobou tibetských mís a čineliek spočíva v tom, že tibetské misy po vyliatí z formy za horúca prechádzajú procesom tepania, kdežto činelky zostávajú vo svojich formách až do vychladnutia.
 

Zvuková ukážka:

 

 
Soubory cookies používáme pro správné fungování naší webové stránky a jejích funkcí. Pomocí souborů cookies si také například pamatujeme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pro vás relevanci zobrazovaných reklam, počítáme návštěvu stránek a pamatujeme si vaše nastavení provedená na stránce.