Tibetské misy – predaj | www.tibetskemisky.sk
Priemer čineliek: 72 mm, puzdro na činelky v cene

     Obidve činelky majú priemer 72mm. K tomuto páru čineliek získate kvalitné uzatvárateľné púzdro, ktoré zabráni poškodeniu čineliek. Na každej činelke je vygravírovaných šesť symbolov, ktoré tvoria najznámejšiu budhistickú mantru Om Mani Padme Hum. Každá zo šiestich slabík má moc neutralizovať určitú rušivú emóciu. Tingshe - činelky sú spojené tenkým pásikom kože a uchytené sú cez dierku vo vyvýšenom strede každej činelky. Pri hraní udrieme hrany čineliek kolmo na seba a držíme vo vzduchu až kým úplne nedoznejú, prípadne nimi môžme pohybovať po priestore, aby sa zvuk lepšie rozliehal. Vtedy je ich zvuk najprenikavejší. Druhý spôsob hry spočíva v tom, že necháme činelky voľne visieť v jednej rovine kúsok od seba a jemným pohybom nahor ich necháme udrieť o seba len svojou váhou. Vtedy je ich zvuk pokojnejší a tichší.


     Činelky sa využívajú pri čistení alebo neutralizovaní priestoru od emocionálnych záťaží či ako pomôcka pri meditačných cvičeniach, kedy ich prenikavý a neprepočuteľný zvuk pomáha odbúrať všetky ostatné vyrušenia mysle, ako sú okolité ruchy, myšlienky, telesné pocity a podobne. Činelky tiež rozozvučíme vtedy, ak sa chystáme hrať na tibetské misy, aby sme prerušili tok myšlienok a povzbudili sústredenie. Takisto činelkami hru na tibetské misy ukončujeme.           

     Rozdiel medzi výrobou tibetských mís a čineliek spočíva v tom, že tibetské misy po vyliatí z formy za horúca prechádzajú procesom tepania, kdežto činelky zostávajú vo svojich formách až do vychladnutia.
 

Zvuková ukážka:

 

 
Súbory cookies používame pre správne fungovanie našej webovej stránky a jej funkcií. Pomocou súborov cookies si tiež napríklad pamätáme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pre vás relevantnosť zobrazovaných reklám, počítame návštevnosť stránok a pamätáme si vaše nastavenia vykonané na stránke.